• no_NO
  • da_DK

MobileNow

AppSense lanserar den första lösningen som svarar på BYOD-utmaningen för både it-avdelningen och de anställda. Programvaran är framtagen för att ge säkerhet i realtid, kontroll och översikt för it-administratörer och kompromisslös flexibilitet för anställda. MobileNow är tillgänglig som en molntjänst och kan testas gratis.

Med MobileNow säkras sömlösa leveranser av it-tjänster till mobila enheter tryggt, snabbt och effektivt. Programvarans funktionalitet ser till att lösningen överträffar traditionella MDM-lösningar samtidigt som it-avdelningen får den bästa kontrollen och översikten tvärs över enheter, program och data.

"De viktigaste funktionerna och programmen som de anställda vill ha på surfplattor och telefoner är e-post, kontorsprogram, VPN och tillgång till filservrar. Eftersom dessa enheter levereras med andra inställningar är säkerhetsbehoven annorlunda än för datorer. Att installera en traditionell MDM-lösning löser inte utmaningarna fullt ut", säger AppSenses nordiska teknikchef, Bjørn Uddal.

Grepp som används för att skydda PC-miljöer, till exempel programvara för slutpunkter, nedlåsning, komplexa lösenord och liknande, fungerar inte på mobila enheter som företaget inte äger. Med myllret av prylar som har olika versioner av mobila operativsystem är nytänkande ett måste.

MobileNow utmärker sig genom att den inte kräver att it-avdelningen tar kontrollen över privata enheter, data och program. Dessutom sätts det inga kapacitetsbegränsningar på användning av program.

"MobileNow är på många sätt nästa generations lösning för administration av flexibla it-miljöer som uppfyller alla krav och behov. Den levereras som en tjänst och är ett komplett paket med funktionalitet för att säkra och hantera program, data och enheter", förklarar Uddal.

MobileNow kan enkelt installeras utan konfiguration och anpassning av vare sig program eller operativsystem. Viktiga funktioner är:

  • MobileNow kombinerar fördelarna med MDM och MAM (Mobile Application Management) och säkrar lokal e-post så att it-avdelningen kan styra alla aspekter från ett enda gränssnitt.
  • Program kan isoleras så att det finns spärrar mellan företagets program, privata program och program från tredje part. Man kan kryptera data och säkra alla led utan att detta påverkar användarupplevelsen.
  • SaaS-modellen gör att företag är i gång på några minuter, utan konfiguration eller installation.

MobileNow är tillgänglig för smarta telefoner, surfplattor och andra typer av mobila enheter. En gratis 30-dagars version är tillgänglig här.

MobileNow är en del av AppSenses portfölj av lösningar för användarvirtualisering. De andra komponenterna är DesktopNow och DataNow.