PRESSRELEASE: Commaxx tecknar avtal med Clavister

Clavister Commaxx

- Commaxx tecknar skandinaviskt distributionsavtal med svensk leverantör av cybersäkerhetslösningar

Stockholm den 2 december 2019.

En av de ledande leverantörerna av cybersäkerhetslösningar, svenska Clavister har undertecknat ett skandinaviskt distributionsavtal med distributören Commaxx. Commaxx som sedan länge fokuserat på säkerhetslösningar kompletterar nu sin portfölj med brandväggar och autentiseringslösningar från Clavister och blir en av deras distributörer i Sverige, Norge och Danmark.

Commaxx fortsätter att utveckla sitt cloud- och säkerhetserbjudande. Ett flertal leverantörer ingår sedan ett par år tillbaka i Commaxxs portfölj, däribland Ivanti, Kaspersky, Bitdefender och Citrix.  Nu väljer företaget att komplettera portföljen med den svenska experten Clavister som levererar brandväggar och autentiseringslösningar. Commax har omfattande resurser och hög kompetens vad gäller säkerhetsprodukter och samarbetet med Clavister förstärker nu ytterligare erbjudandet till partners inom säkerhetsområdet.

– Det här passar vår portfölj perfekt, säger Robert Wadstein, VD för Commaxx Sverige. - Vi får nu en än mer gedigen portfölj av säkerhetslösningar för såväl små som stora företag. Svenska Clavister, är en av de främsta leverantörerna av säkerhetslösningar i Europa. Vi kommer nu att kunna möta den ökade efterfrågan på säkerhetstjänster från marknaden och växa antalet partner på området. Det kommer bli en fantastisk resa, fortsätter Robert Wadstein.

Robert Wadstein

Robert Wadstein, VD Commaxx

Men det talas inte bara om säkerhet i kanalen, även molntjänsterna blir allt viktigare för leveransen och marknaden vill ställa om från traditionell försäljning till abonnemangsförsäljning. Även här är Commaxx steget före och har den infrastruktur som behövs för att kunna leverera både mjukvara och desktop som tjänst vilket också är en bra match med Clavisters produktportfölj.

– Vi ser hur Commaxx arbetat aktivt med att ställa om till tjänstebaserad försäljning. Något som är avgörande, säger David Sandin, försäljningsdirektör för nordiska marknaden på Clavister.  Som en värdeadderande distributör är Commaxx dessutom i frontlinjen för att möta den växande efterfrågan på mer specialiserad och kompetent support och vi är glada över att nu kunna erbjuda våra produkter via Commaxx. Commaxx verkar i hela Skandinavien och tillhandahåller sina kunder utbildningstjänster, före och efter försäljning med ett mycket uppskattat mervärde. Dessa styrkor gör att vi är mycket nöjda över att kunna tillkännage detta samarbete.

David Sandin

David Sandin, Försäljningsdirektör Clavister

Vi kommer att arbeta nära tillsammans med Commaxx för att skapa fler nöjda kunder på denna viktiga marknad, fortsätter David Sandin. Från och med idag kan återförsäljare kontakta Commaxx för ytterligare information om detta partnerskap och upphandling av Clavister’s utbud av cybersecurity-lösningar.