Tänk på kostnader och mildra risken för ransomware när du ska välja rätt lösning

Barracuda Commaxx

Varje företag genererar och använder data på olika sätt, men oavsett hur krävs moderna dataskyddslösningar. Vilka faktorer bör beaktas för att välja rätt lösning?

Detta är ett utdrag från en artikel publicerad den 3 juni 2020, översatt från engelska till svenska av Commaxx. Originalartikel författades av Charlie Smith, Consultant Solutions Engineer i Barracuda.

Under 2020 kommer företag att möta en verklighet full av nya hot och förordningar vad gäller datahantering. Några vanliga utmaningar kan vara:

  • Skydd mot ransomware och andra cyberattacker som hotar ditt företag.
  • Stor ökning av datamängden.
  • Data som lagras i det offentliga molnet, t.ex. Microsoft Office 365.
  • Uppfyll krav som GDPR och garantera att personuppgifter skyddas.

Bland dessa är säkerheten på företagets backup utan tvekan den viktigaste och den som orsakar mest oro just nu. Men kostnader är också alltmer en faktor. Så vad bör du tänka på när du väljer en backup-lösning?

Här är ett antal viktiga faktorer för att välja lösning - och som kommer att göra ditt liv mycket enklare:

1. Identifiera dataskyddslösningar som inte körs på anpassade plattformar. Detta eliminerar en enorm risk för dig och ditt företag.

2. Ha en plan för datatillväxt. Många glömmer detta och behöver ofta uppgradera eller köpa nya säkerhetslösningar halvvägs genom ett licens / avtal.

3. Var medveten om dolda kostnader för programvara. Ett lågt inköpspris kan vara frestande, men TCO kan bli högt. Detta kan potentiellt lägga extra arbete på dina IT-chefer, och därför bör alla implementeringskostnader, inte bara inköpspriset, beaktas.

4. Offentligt moln kan vara en utmärkt plattform för datalagring och Microsoft 365.  Men var försiktig med att bygga ett offentligt moln på egen hand. Att bygga en IaaS-plattform som bas för egen dataskyddsprogramvara är ett komplext jobb. Driftskostnaderna kan bli höga och dessutom öka med tiden.

5. En lösning som inkluderar hårdvaruutbyte kan göra dina kostnader förutsägbara över tid. Detta kan också sänka dina pågående fasta kostnader, speciellt efter 4-5 år.

6. Att välja ett Managed Service Cloud eller SaaS ger dig mindre huvudvärk! Helt enkelt därför att tjänsteleverantören kommer att ansvara för hanteringen av infrastrukturen. SLA:er kan ombesörja att plattformen alltid är tillgänglig för företaget.

7. Sök efter en gemensam lösning för säkerhetskopiering av både lokalt och molnbaserat data som Microsoft Office 365. Det förenklar att hålla kontakten med endast ett supportteam.

Barracuda kan hjälpa dig!

Barracuda har ett stort utbud av dataskyddslösningar som hanterar alla dessa utmaningar. Vi erbjuder:

  • Lokalt dataskydd med fysiska och virtuella backup appliances vilka körs på ett härdat Linux OS
  • Roll-back för att säkerställa säkerhetskopiering skyddas från ransomware- och skadliga programattacker
  • Obegränsad molnlagring som hjälper dig kontrollera dina kostnader
  • Barracuda erbjuder också snabb ersättning. Vid eventuellt hårdvarufel skeppas ersättningsenhet nästa arbetsdag.
  • Instant Replacement innebär en helt ny hårdvara levereras vart fjärde år för att hantera din TCO mer effektivt.

Barracuda Cloud-to-Cloud Backup skyddar dina Microsoft Office 365-data och säkerhetskopierar direkt till Barracuda Cloud

Team Commaxx hjälper dig hitta rätt lösning. Kontakta oss för att diskutera lösningar och produkter från Barracuda - eller någon av våra andra leverantörer.

 

Jonas Halén
jonas.halen@commaxx.se
072-302 24 92