ZYXEL Networks skriver distributionsavtal med Commaxx

ZYXEL Networks skriver distributionsavtal med Commaxx

Avtalet omfattar främst ZYXEL Networks nätverks- och säkerhetslösningar för små och medelstora företag.

Centralt är Cloudlösningen Nebula, som nyligen lanserades i version P11 och som numera kan managera och monitorera brandväggsserien USG Flex, från ZYXEL. Med denna plattform får företag kontroll på alla delar i sin infrastruktur.

Commaxx, den ledande värdeadderande distributören i Norden inom kundlösningar, virtualisering, moln- och säkerhetslösningar har nyligen undertecknat ett samarbetsavtal med nätverksföretaget ZYXEL Networks. Avtalet, som undertecknades den 1 april, omfattar främst ZYXEL Networks nätverkslösningar för små och medelstora företag.

Den 12 april kunde ZYXEL Networks presentera hur de nu kompletterat sin plattform Nebula P11 med brandväggslösningen USG Flex. Resultatet är den mest omfattande lösningen bland molnbaserade nätverk för små och medelstora företag. Nebula P11 med USG Flex blir central i Commaxx och ZYXEL Networks erbjudande till den skandinaviska SMB-marknaden.

­­­­–Det här känns väldigt bra när vi nu vi breddar vårt erbjudande till små- och medelstora företag, säger Robert Wadstein, EVP Nordics för Commaxx. Nu ska vi rekrytera återförsäljare och bygga upp en verksamhet som kan ge ZYXEL Networks den marknadsföring, pre sale, och det säljstöd som behövs för att hjälpa dem att öka sin marknadsandel.

ZYXEL Networks Corporation har fokuserat på innovation och sina kunder och har kopplat upp människor till internet i nästan 30 år. Till företagets produkter hör modem, routrar och diverse WLAN-utrustning samt brandväggar. Den taiwanesiska tillverkaren av nätverksteknik, grundades 1989 och har cirka 1 800 anställda på 150 marknader jorden runt. Nu vill de utöka sin marknadsandel i Skandinavien.

–Vi vill komplettera vår distributionskanal med en värdeadderande distributör inom området säkerhet. Vi vill kunna möta den ökande efterfrågan på produkter och tjänster inom säkerhet – vi ser Commaxx som en viktig partner för att långsiktigt kunna öka försäljningen, berättar Cecilia Hauff, distributionschef och marknadschef för Norden och Baltikum. Commaxx har en lång erfarenhet och bred kunskap av att arbeta med säkerhetsprodukter. De har även en viss Zyxel-kompetens inhouse sedan tidigare. De borgar för ett gott och långsiktigt samarbete.

Commaxx kommer även att kunna erbjuda certifiering av partners/ återförsäljare då de, ensamma i Sverige, kommer att få auktorisationen att utföra certifieringsutbildningar.

 

För mer information var vänlig kontakta:

Jonas Hedquist
Commaxx
Tel: 073-318 60 70
E-post: jonas.hedquist@commaxx.se