2021-02-16 - Uppstart

Nu startar resan för att komma till 100% Citrx och Igel - och allt i Azure

Dag 1: Börjar mindre bra, den "Igel Powered nComputing RX420" som jag konfade häromdagen vägrar att starta. Efter kontakt med nComputing och Igel konstaterar vi att det är nåt strul med mitt SD kort (det här en pre beta release) så det är bara att skicka tillbaka den för utbyte. Som tur är så har vi fler på vårt lager i Uppsala så Li beställer en ny till mig.

Fram tills den kommer så kör jag på en Igel UD2 som jag hade här hemma i Sundsvall sen tidigare. Bootar upp den och den är inte använd på ett tag så det första jag måste göra är att uppdatera den till senaste FW, eftersom min UMS server står i Azure i Amsterdam och jag kopplar upp mig via Igel Cloud Gateway så kan jag inte uppdatera den via UMS, eftersom jag inte har filaccess till UMS, lägger istället upp den på en FTP server och uppdaterar från den.

Så, då är det dags, kopplar upp mig mot min WVD desktop och det fungerar utan problem. Nu ska jag ju köra denna som min produktionsmiljö och inte bara för demo så resten av dagen går åt att konfigurera Outlook, OneDrive, Facebook, Messenger och alla andra appar man måste ha :). Det här ju också en av anledningarna till att jag gör detta, jag vill ha en desktop, i Azure, som jag alltid kan använda, oavsett enhet och plats (Any, Any, Any you know :) )